Magento er en tung webshop, og du kan derfor opleve problemer med at din webshop er langsom. For at undgå at dine besøgende mister tålmodigheden og du derfor mister kunder, er det vigtigt at din Magento webshop loader så hurtigt som muligt. I denne guide, vil jeg gennemgå hvad du kan gøre for at hastighedsoptimere din Magento webshop, og derved undgå en langsom Magento webshop

Langsom Magento webshop? – Mål hastigheden

Jeg vil foreslå du begynder med at måle, hvordan hastigheden er på din webshop. Til det vil jeg anbefale at du benytter dig at Google PageSpeed Insights. Her kan du lave en test på din webshop, og du får oveni købet nogle forslag fra Google til hvad du kan gøre, for at forbedre din hastighed.

Tag gerne et screenshot af testens resultat, så du kan sammenligne det med resultatet efter du har hastighedsoptimeret din Magento webshop.

Har du en langsom magento webshop?

Husk caching

Det er vigtigt at huske at slå caching til, på din Magento webshop. Dette gøres under System -> Cache-styring -> Vælg alle -> Vælg aktiver under handling i højre højrne -> Tryk på gennemfør.

Aktiver cache i Magento

Aktiver flade produkter og kategorier i Magento

Hvis du har en Magento webshop, med mange produkter vil det være en god ide at aktiverer flade kategorier og produkter. Dette gøres under: System -> Konfiguration -> Katalog -> Frontend -> Sæt Brug flade og brug flade produkter til ja.

Aktiver flade kategorier og produkter

I Magento bliver der lavet en del databasekald, selvom der egentlig ikke er behov for det, da al info om kategorier og produkter gemmes i flere forskellige tabeller i databasen. Når du aktiverer flade kategorier og produkter gemmes disse data kun i en tabel, hvilket bidrager til en bedre loade tid, især hvis man har mange kategorier og produkter.

Optimer dine produktbilleder

Noget af det som fylder rigtig meget på en webshop, er de produkt billeder som du uploader til produkterne. Derfor er det en god idé at, at sørger for at de er komprimeret så meget som muligt, uden at det går ud over kvaliteten.

Sørg også for at du tilpasser billederne, så de ikke ligger i en enorm stor størrelse, men en størrelse som er passende for en webshop. Som regel vil et produkt billede på 600×600 være nok, og dit billede behøver ikke være større end det.

Hosting af din Magento webshop

Vælg en god udbyder at få hostet din Magento webshop på. Jeg vil anbefale magentohotel.dk, som jeg har rigtig gode erfaringer med. De yder en god service, og deres server er optimeret til at køre Magento, som sikre at din webshop altid loader hurtigt.

Jeg håber du kan bruge disse råd til at få optimeret din Magento webshop yderligere, og har du nogle spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig.